dissabte, 30 de setembre del 2006

My town

Situada al mig de la plana, a prop d'una famosa font hi ha aquesta casa d'aire elegant i nostàlgic, amb arbres singulars que l'acompanyen i amb el fons de montanyes que tanquen la Vall d'en Bas per totes bandes. Un volcà en erupció va barrar el pas del riu fent una resclosa que esdevindria un llac a causa de les pluges abundoses atrapades entre aquells cims. La sedimentació d'aquelles aigues va formar una terra plana i fèrtil. La naturalesa es mostra generosa i els camps rendeixen molt, malgrat els hiverns una mica freds i algunes èpoques de pluja excessiva, ara cada vegada menys segurament per causa del canvi de clima... La Clapera és el nom de la casa.

Enfilades en un turó que s'alça al mig de la vall hi ha les cases del Mallol, un campanar i una església a la plaça i carrers empredrats i costeruts amb cases que s'apuntalen unes a les altres. Totes ténen una bona panoràmica de la plana i les muntanyes que l'encerclen i hi sol haver geranis i flors a cada casa. La seva situació privilegiada fa que sigui un dels llocs habitats més antics de la vall. A la paret del campanar hi ha una placa que recorda alguns noms dels remences que es varen revoltar contra els privilegis feudals.

En un racó discret i no gaire conegut hi ha aquesta casa que es veu amagada entre els arbres i una mica enlairada dels camps; és especial, per mí, hi viuen els meus pares, hi ha cases a prop, a pocs minuts caminant, la majoria sense gent que hi visqui ... el meu pare encara llaura aquestes terres amb precisió i eficàcia (ara ja té vuitanta-tres anys...)